Stress, mag het ietsje minder?

Een workshop over stress en mentale veerkracht voor bevlogen leerkrachten, hulpverleners en andere professionals

Herken je het volgende?

 • Je ervaart regelmatig stress en kunt erg streng zijn voor jezelf;
 • Je hebt veel verantwoordelijkheden en ballen hoog te houden;
 • Op sommige momenten voel je je wiebelig en zou je je mentaal veerkrachtiger willen zijn;
 • Je wilt de tools in handen om beter om te gaan met de uitdagingen die het leven jou geeft.

Ieder van ons heeft dagelijks te maken met stress. Dat is helemaal niet erg… mits je weet hoe je daar op een goede manier mee omgaat. En daar wringt de schoen, zoals we kunnen zien in het toenemend aantal burn-out klachten.

Meditatie, Mindfulness en ‘er anders naar kijken’ zijn goede oplossingen. Wij denken dat er echter een element vergeten wordt. Namelijk mentale weerbaarheid.

Tijdens deze workshop leer en ervaar je hoe jij jezelf mentaal weerbaarder kunt maken, zodat stress je minder raakt. Je ervaart dezelfde stress maar kunt er beter mee omgaan, omdat je weet dat jij veel krachtiger bent. En juist dat ga je deze dag ervaren!

Na deze dag heb je meer kennis over stress. Je ervaart prikkelende tools en praktische oefeningen, die je helpen om beter om te gaan met stress, werkdruk en uitdagingen die bij het leven horen.

Martijn Holtes (gecertificeerde ‘Wim Hof Methode’-trainer) en Mariska Bosch (leerkracht, hulpverlener) hebben de koppen bij elkaar gestoken en verzorgen samen een inspirerende dag. Deze dag is voor bevlogen leerkrachten, hulpverleners en andere professionals, die beter willen leren omgaan met stress, werkdruk en gedachtenpatronen die onrust veroorzaken.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

 • Waarom is stress goed?
 • Comfortzone versus mentale weerbaarheid;
 • Aan de slag met gedachtenpatronen die onrust veroorzaken;
 • Inzicht in de theorie achter de Wim Hof Methode©;
 • Ervaren wat ademhaling kan doen met je ‘mindset’;
 • Een ijsbad waar je van gaat genieten .

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mariska (info@inspire2teach.nl). Ben je overtuigd? Meld je dan direct aan!Overtuigd?

Meld je direct aan

AanmeldenWat ga je leren?

 • Je leert de zin en onzin van stress en hoe je stress kunt veranderen in iets positiefs.
 • Je ervaart waarom de ademhalingstechniek, die we je aanleren, zo krachtig is en hoe jij die na de training thuis zelf kunt beoefenen.
 • Je krijgt inzicht in hoe de drie componenten ademen, focus en koude training je helpen je mentale veerkracht te vergroten.
 • Je krijgt inzicht in de krachtige Wim Hof Methode©. Geen hocus pocus maar daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd.
 • Je leert en ervaart hoe jij jezelf voorbereidt op moeilijke situaties.
 • Je leert oefeningen die je helpen beter om te gaan met negatieve gedachten over jezelf en stressvolle situaties.
 • Je ervaart hoe het is om een ijsbad te nemen en de euforie die daarbij hoort *

* Een ijsbad is uiteraard niet verplicht, maar wel sterk aan te bevelen.

Leer hoe je door de juiste adem, focus, cognitieve defusie-oefeningen en koude training mentaal veerkrachtiger kunt worden.Meld je meteen aan

Ik doe mee!

AanmeldenDoor wie?

Mariska Bosch
Ik ben een bevlogen leerkracht, coach en trainer. Vol energie en vreugde sta ik voor de klas (groep 8) en begeleid ik leerkrachten en hulpverleners die meer uit hun leven willen halen, zonder zichzelf voorbij te rennen. Vooral dat laatste is een uitdaging, ook voor mezelf.

In 2006 brak bij mij iets. Te veel ballen hoog moeten houden, te veel taken en verantwoordelijkheden, niet gelukkig op mijn werkplek en ik vond dat ik voortdurend tekort schoot. Meer inzicht in mijn gedachtenpatronen, minder leven op de automatische piloot en meer leven volgens mijn eigen waarden, hebben ervoor gezorgd dat ik steviger in mijn schoenen sta. Ik ben mentaal veerkrachtiger dan ooit. Ik laat je tijdens deze training graag ervaren welke tools mij helpen om beter opgewassen te zijn tegen werkdruk en stress.

Martijn Holtes
Als ondernemer, vriend, zoon, broer en alle andere ‘rollen’ die ik speel, voelde ik me overweldigd door alle verantwoordelijkheden, de prestaties die ik moet leveren en de eisen die ik aan mezelf stel. Dat resulteerde tussen 2016 en 2019 tot een burn-out en depressie. En dat is waar de Wim Hof- Methode© om de hoek komt kijken.

Toen de symptomen begonnen, had ik net de methode ontdekt en de online cursus besteld. Ik begon de methodes van ademhalen, focus en koude training toe te passen en voelde onmiddellijk een diepe rust in me. Een rust die ik niet meer kon vinden met sport, meditatie of enige andere activiteit. De Wim Hof Methode© is een van de weinige methodieken die mij op een diepgaande manier heeft geholpen om deze moeilijke periode door te komen en uiteindelijk te overwinnen.Klaar voor?

Meld je direct aan

AanmeldenLogo van Inspire2Teach

Contact
Twekkelerweg 256
7553 LS Hengelo
info@inspire2teach.nl
06 25 313 504

© Inspire2Teach