Ervaringen met Inspire2Teach

OVER INDIVIDUELE COACHING

“Bij Mariska heb ik een aantal individuele mindfulness trainingen gevolgd...

Lees verder

“Bij Mariska heb ik een aantal individuele mindfulness trainingen gevolgd. Mariska is een warme, hartelijke en tevens nuchtere coach die mij handvaten heeft gegeven om beter om te kunnen gaan met stress. Ze gaf mij het gevoel dat wat ik voelde volstrekt normaal is en kan ook prima uitleggen hoe je lachaam reageert op je psyche. (Fijne aantekeningen die je thuis nog eens door kunt nemen.) De ontspanningsoefeningen zijn doeltreffend en hebben ervoor gezorgd dat ik een aantal oefeningen nu dagelijks doe. Het brengt mij rust en helderheid in mijn hoofd. Ik kan iedereen die beter wil omgaan met stress en meer in het hier en nu wil leven zonder dat je daarvoor zweverige oefeningen moet doen een mindfulness training bij Mariska aanraden.” ~ blijft liever anoniem

Minder...

Elise, hulpverlener

In februari 2017 ben ik bij Mariska Bosch gestart met een cursus mindfulness voor de duur...

Lees verder

In februari 2017 ben ik bij Mariska Bosch gestart met een cursus mindfulness voor de duur van een jaar. Al langere tijd heb ik moeite met de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Ik pieker veel en wil rust in mijn hoofd. Ik voel de spanning in mijn lichaam, m.n in mijn schouders. Mariska leert mij aan de hand van oefeningen om meer aandacht te hebben voor mijn gevoel en minder voor mijn gedachten. Na elke oefening voel ik mij energiek en ontspannen en heb ik meer rust in mijn hoofd. Meditatie en ademhalingsoefeningen helpen mij hierbij. Het enthousiasme en de nuchterheid van Mariska zorgen ervoor dat deze mindfulness training geen zweverige training is. Wanneer je meer rust en aandacht voor jezelf in je leven wilt is deze training een waardevolle investering in jezelf!

Minder...

Marion, hulpverlener, 51 jaar

De lesstof wordt in stukjes aan geboden en er worden veel mogelijkheden gegeven...

Lees verder

“De lesstof wordt in stukjes aan geboden en er worden veel mogelijkheden gegeven, waardoor er voor ieder wel wat bij zit. Mariska brengt het op een enthousiaste en ook nuchtere manier, met veel humor, wat ik heel prettig vind! Mariska stuurt regelmatig appjes om je te helpen onthouden om te oefeningen te doen. Superfijn! Ze maakt leuke presentaties en geeft goede, écht toepasbare tips.”

Minder...

OVER INDIVIDUELE COACHING

Ik ben bij Mariska terecht gekomen, omdat ik moeite had met het gedrag van mijn jongste zoon...

Lees verder

“Ik ben bij Mariska terecht gekomen, omdat ik moeite had met het gedrag van mijn jongste zoon. Al snel kwamen we er achter dat het probleem was dat ik onvoldoende in mezelf geloofde. Ik leerde bij Mariska dat ik goed genoeg was en dat ik van mezelf moest gaan houden. Iets wat ik nog nooit had gedaan, maar wat de basis is om er voor de ander te zijn. Vanuit deze basis leerde ik sterker in mijn schoenen te staan, maar ook anderen beter begrijpen i.p.v. veroordelen. Een groot onderdeel bestond uit mindfulness oefeningen, op allerlei manieren. Er werden vooral manieren gezocht die bij mij pasten en niet perse via het boekje, wat was dat fijn. Ik heb er nog steeds veel baat bij en ik help er anderen mee. Het heeft mij echt een beter mens gemaakt. Ik heb door Mariska mezelf gevonden en ontdekt dat ik een mooi persoon ben die er mag zijn.”

Minder...

Juf Monique, 40+

In 2018 heb ik contact gezocht met Mariska

Lees verder

In 2018 heb ik contact gezocht met Mariska. Op mijn werk heb ik e.a. meegemaakt, waardoor ik ging twijfelen aan mijn eigen kunnen en mogelijkheden. Het lukte mij niet om deze negatieve ervaring in mijn eentje te verwerken. Ik lag er wakker van en merkte dat ik er erg onzeker van werd. Een aantal gesprekken met Mariska zorgden ervoor, dat ik mijn eigen kwaliteiten herontdekte en dat ik beter kan omgaan met de gevolgen van de negatieve ervaring. Door de gesprekken en hulp lukte het mij om weer met veel plezier aan het werk te gaan, zijn de onzekere gevoelens weg en slaap ik goed. In 2020 heb ik nogmaals contact gezocht met Mariska. Dit keer omdat ik al lange tijd opzoek ben naar nieuwe uitdagingen, maar dat dit door omstandigheden onmogelijk leek. Aangezien Mariska ook ervaring heeft gehad met chronisch ziek zijn/dagelijkse belemmering. Leek zij mij de aangewezen persoon om mij te helpen om toch mijn dromen en ambities waar te kunnen maken, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor mij als persoon. Daarnaast maakte ik mij te veel zorgen over mijn zoon. Hij heeft “onzichtbare” motorische handicap, waardoor hij regelmatig valt en van alles breekt. Ik had wel wat twijfels bij de start. Dit bleek niet nodig. Ik ben 4 keer geweest en tijdens de gesprekken kreeg ik allerlei tools, technieken, handvatten en inzichten. Het voelt alsof er een last is afgevallen. Bijzonder hoe Mariska mij heeft laten inzien dat mijn belemmering misschien wel mijn grootste kracht/talent is. Rustgevend om te ervaren dat je invloed hebt in de mate waarin je je zorgen maakt. De eerste stappen na nieuwe activiteiten zijn gezet en dit geeft zoveel energie. Wat maakt de gesprekken nu zo prettig. Elke keer merkte ik dat er echt heel goed geluisterd werd. Ook werd er niks ingevuld, wel werd er ontzettend doorgevraagd. Wat niet altijd prettig is, als je gevoelens hebt die je liever niet wilt voelen. Uit een wirwar van verhalen/ervaringen werd feilloos de pijnpunten benoemd. Meestal verliep alles in positieve sfeer, maar indien nodig, werd er ook wel een spiegel voorgehouden.

Minder...

Katja

Schrijver, moeder en mantelzorger: ik ga een online jaartraining...

Lees verder

Schrijver, moeder en mantelzorger ‘Ik ga een online jaartraining mindfulness aanbieden, wil jij me helpen met de teksten voor de website?’ Met die vraag kwam Mariska een anderhalf jaar geleden bij me. Als behoorlijk mindfull schrijver leek me dat een leuke klus. En dat wás het ook. Vele avonduren werkte ik samen met Mariska en haar team aan deze website. Druk? Nou, dat viel goed te handelen... dankzij de kennis die ik ondertussen opdeed met de inhoud van de jaartraining. Want die kreeg ik er bij, tof van Mariska! Zoals gezegd, was ik al behoorlijk mindfull. Heeft de jaartraining me dan nieuwe inzichten opgeleverd? Jazeker! Hij heet namelijk niet voor niets Mindfullness & More. Naast algemene kennis over energielekken en stresskillers, kreeg ik inzicht in m’n eigen gewoonten en gedachtenpatronen die minder handig zijn. Zo opende Mariska m’n ogen over m’n eigen schijf van vijf. Ik bleek vooral in m’n cognitieve en sociale schijf te zitten (lekker nieuwe dingen leren en vrienden zien) en minder in m’n psychologische en spirituele schijf (tijd voor reflectie nemen, nagaan wat voél ik eigenlijk). Beetje zweverig? Valt mee hoor, want Mariska vertelt ook meteen wat je er concreet voor terug krijgt, als je je tijd beter over alle vijf schijven verdeelt. Bijvoorbeeld een sterker immuunsysteem, meer energie en meer creativiteit. Het volgen van de jaartraining voelde niet als een extra investering in tijd. De lessen zijn kort en Mariska’s stijl is lekker opgewekt. Ik klapte de laptop vaak open bij huishoudelijke klusjes. Met Mariska erbij werd de was opvouwen veel leuker.

Minder...

Logo van Inspire2Teach

Contact
Twekkelerweg 256
7553 LS Hengelo
info@inspire2teach.nl
06 25 313 504

© Inspire2Teach